30.12.2009

Geografi og oversigt over opbygning af kolonihaven samt anden info.

Kolonihaven Søbrinken
192 kolonier.
I forretning med beboelse.
Pladsen ved tutten, Gydekrogen
Vandrette veje, Ålerusen, Ålekrogen, Ålehjernet, Ålen og Ålekvabben.
Lodrette veje, Geden, Aborren, Skallen, Karpen, Krabben og Muslingen
2 indkørsler
Vejen rundt om kolonien, ned langs skoven og langs søen, op forbi boldbanen/festpladsen og vider op langs skoven til vejen i gen, hedder Gydeskovvej.
Sti om kolonien, Gyde skov sti.
Opbygning af kolonihaven.
Mellem de lodrette og vandrette veje ligger en kvadrat med 8 grunde, samt i midten en fællesplads som har adgangsvej ind til alle 8 grunde. Denne plads har forskellige opbygninger så som, legeplads, bålplads, fællesplads med borde og bænke og forskellige beplantninger. Det tilsigtede med denne opbygning var at småbørn ikke kunne slippe uset væk.
Der er i alt 25 kvadrater, dog er der kun en beboelse i det midterste kvadrat hvor tutten ligger. Dette kvadrat indeholder også, affalds container, maskinhus/værksted, p- plads, bad/toiletter, infotavle, legeplads og fællesrådsplads.
Rundt om hele kolonien er der placeret 24 p-pladser.
Nede ved søen i højre side set fra søen, ligger der et bådehus hvori der er en fælles redningsbåd/turbåd, samt bålpram til Sct. hansbål.
I venstre side ligger en indhegnet boldbane med mulighed for opbygning af en sene.
Nede i søen er der 2 badebroer og en bådebro.
Rundt om det hele ligger der en skov med en gennemgående vej med bomme i begge ender.
På landkortet ses det hele bedre så en beskrivelse følger her.
Nord for Gydesø og kolonihaven ligger Slottet Gyde Holm som er ejer af alle jorder, skov sø og ø her under kolonihaven. Slottet bebos af Baron Ernst Gyde Von Braunsvig og Baronesse Jakkubiina Gyde Von Braunsvig født, Jakkubiina Eriksen fra Kulusuk, Øst Grønland. Fra Nord løber Gyde Å som munder ud i den Vestlige side af søen, dette å løb forsætter i den Sydlige del af søen, dagligt kaldet øvre og nedre Gyde Å. Kolonihaven ligger Nord for søen på en svag skrånende Sydvendt bakke, omkranset af skov. Midt i søen ligger Gyde Ø med bade/bådebro, bål og teltplads samt en te pavillon. Vest for søen ligger Gyde Hovedgård med udsigt ud over søer ligeledes med egen bade/bådebro. Hovedgården er en avlsgård med et moderne svine avls anlæg samt svineproduktion af slagtesvin. Hovedgården bebos af Slotsforvalteren med familie. Beskrivelse af slot og hovedgård med tilhørende huse senere. 7 Km. Mod Vest ligger den store provinsby Gydestrup med ca. 55.000 indbygger og i vækst, den har hvad alle byer har af service og kultur faciliteter, samt et velfungerende handels og forretningsliv og naturligvis et betydeligt industriområde. Alt i alt som vi kender det i forvejen fra lignende steder, som har jernbane, motorvej og en lille flyveplads. Nordøst for søen ligger en lille by, Gyde Kirkeby med alt hvad sådanne småbyer indeholder på 1.700 indbygger. Lidt længer mod Syd ligger en ganske lille by på 32 husstande Lille Ålestrup. 4 Km. Sydligere endnu ligger Store Ålestrup, en halvstor provinsby på 12.000 indbygger, ligeledes med alt hvad der behøves i sådan en by. Jernbanen har forbindelse til Gydestrup via andre byer, som ikke nævnes her. Nævnte byer er herfra beboerne i kolonien kommer fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar